dimecres, 11 de juny del 2008

Fes l'ORNI !!!

Ia BAIXADA D’ORNIS DE CALAFELL

Què són els ORNIS?

Els ORNIS –com la seva paraula indica– són Objectes Rodadors No Identificats. És a dir: trastos, objectes i similars que es desplacen per una superfície mitjançant un nombre de rodes no determinat. No estan identificats perquè no necessiten cap distintiu ni matrícula per circular. No tributen com a vehicles de tracció mecànica, ni animal, encara que els seus tripulants facin una mica el bèstia.

BASES


1. Pot participar a la cursa qualsevol tipus d’aparell de qualsevol forma i mida sempre que es desplaci sobre rodes, del tipus que sigui. Han de ser estris construïts especialment per aquesta cursa. No es poden fer servir xassís de vehicles motoritzats. També podran participar ornis construïts en anys anteriors, sempre que es modifiqui com a mínim l’aparença exterior.

2. Per participar en aquesta cursa no és necessari haver homologat l’aparell a l’IDIADA, ni haver passat l’ITV malgrat que, abans de començar la cursa, la Comissió de Festes Majors de Calafell es reserva el dret d’obligar a retirar aquells elements que puguin ser insegurs o provocar risc elevat per als espectadors. Així mateix, l’organització pot desqualificar qualsevol ORNI que no compleixi els paràmetres mínims necessaris.

3. Tots els ORNIS s’han de desplaçar amb l’ajuda de les rodes (amb un mínim de 3). Els eixos de suport de les rodes no poden estar connectats amb sistemes de propulsió addicionals com cadenes, pedals o artefactes mecànics o elèctrics. És a dir: els objectes només es poden moure per la força de la inèrcia del circuit i per la propulsió de braços i cames del/s tripulant/s.

4. L’ORNI haurà d’estar tripulat, com a mínim, per una persona i el nombre màxim d’integrants de l’equip serà de tres persones. Tots podran ajudar a desplaçar l’ORNI durant el recorregut, però sempre hi haurà, com a mínim, una persona pilotant l’aparell. Els altres membres poden baixar del vehicle per impulsar-lo en cas d’alentiment de la velocitat o altres circumstàncies.

5. Queda totalment prohibit que cap espontani ajudi l’ORNI a desplaçar-se durant tot el recorregut cronometrat. Si això es produís es considerarà nul·la la baixada.

6. Tots els integrants de l’equip han d’iniciar el recorregut a la línia de sortida però, si ho desitgen, no cal que tots arribin a la meta on serà obligatori que l’aparell hi arribi, com a mínim, amb un tripulant.

7. Els ORNIS podran estar construïts amb qualsevol material. Es preferible que l’aparell disposi de volant i/o manillar i fre connectat amb l’eix de rodes que es desitgi per poder tenir un millor govern de l’ORNI.

8. Tots els membres de l’equip de l’ORNI hauran d’anar equipats, obligatòriament, amb un casc integral dels que es fan servir per anar en moto, degudament subjectat. És recomanable que també es portin unes genolleres, unes colzeres i unes canelleres.

9. Per a participar i poder optar als premis de la convocatòria cal haver inscrit l’aparell, amb el nom dels tripulants i el de l’aparell o escuderia (si estan batejats), abans del 17 de juliol de 2008 per correu electrònic a l’adreça calafellesfesta@gmail.com.


10. L’edat mínima per participar-hi serà de 14 anys. Entre l’edat de 14 i 17 anys els participants –que són menors d’edat– hauran de portar autorització signada pels pares per poder concursar. Es faran dues categories. Una primera de júnior per a participants entre 14 i 17 anys complerts, i una de sènior per a participants a partir de 18 anys. Es prendrà com a referència l’edat del tripulant més gran per inscriure l’equip en una o altra categoria. Tots els tripulants signaran, per a participar en la cursa, un full on s’assabenten de les bases i condicions i accepten que concursen sota la seva personal i única responsabilitat.

11. La prova és cronometrada i consisteix a aconseguir fer el recorregut en el mínim temps possible. Es faran dues baixades cronometrades i valdrà el millor dels temps aconseguits per cada equip. En cas d’empat decidirà el segon millor temps dels ORNIS afectats.

12. El recorregut, per ambdues categories, comença al capdamunt del carrer Principal (davant els Cups), segueix per la plaça Catalunya, carrer Principal, plaça Mariano Soler, carrer Joan Miró, carrer del Pou. Acaba davant de cal Jan Calau per poder arribar frenat a la plaça de les Eres.

13. La Comissió de Festes Majors de Calafell no es farà càrrec ni es responsabilitzarà de cap incident que pugui rebre o generar cap concursant o espectador de la “Baixada d’ORNIS 2008”.

14. Els guanyadors caldrà que, a més de completar tot el recorregut, travessin la línia d’arribada amb l’ORNI i que aquest es desplaci sobre alguna de les rodes de l’artefacte en el cas que algun accident hagi provocat el deteriorament de l’estructura.

15. S’estableixen tres premis per als primers, segons i tercers classificats de cadascuna de les dues categories. Els premis estan patrocinats per GUINOVART MECÀNICS i BETZINERA ORTOLL


16. L’organització es reserva el dret a modificar el recorregut i/o les condicions del concurs si fos necessari.

17. La inscripció al concurs representa l’acceptació de tots i cadascun dels apartats d’aquestes bases.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Per apuntarnos a la baixada l'adreça esmentada a dalt no es valida.
siusplau digeunos la direccio valida a: crazy_dubtfoul@hotmail.com